Mariël Vaartjes

Mariël Vaartjes

Theatermaker, Actrice, Trainer

Mariël Vaartjes (Groningen, 1983) studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie Maastricht als theatermaker en –docent. Momenteel studeert ze Professionele Communicatie aan het instituut Phoenix Opleidingen.

Het werk van Mariël is te vinden op het snijvlak tussen het artistieke en het sociale. Ze werkt graag op bijzondere locaties en met een bepaalde doelgroep. Lees hier interviews met Mariel in De Telegraaf en Theatermagazine Jeroen over haar werk.

| luisterwandelingen | geluidsverhalen | theatervoorstellingen ouderen / (ex-)straatkinderen / psychiatriche patienten 

Op de academie richtte ze met twee medestudenten Theatergroep De Bus op. Met een omgebouwde roze stadsbus brachten ze theater naar straten en pleinen. In 2011 en 2012 was hun luisterwandeling BuitensteBinnen een hit in Maastricht. Al wandelend werd de bezoeker op een indringende wijze gewaar van eenzaamheid van mensen in de stad.  In 2014 maakte Mariël onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht de voorstelling ALICE, een luisterwandeling door een verzorgingshuis. In Alice worden vraagstukken rondom de vergrijzing en eenzaamheid invoelbaar en persoonlijk gemaakt. Alice bracht zeer lovende en intense reacties teweeg bij zowel de pers, het publiek als zorginstellingen.   Voor de stichting Care&Culture maakte ze  geluidsverhalen naar aanleiding van interviews met bewoners van zorginstelling Humanitas te Rotterdam. De geluidsverhalen gingen onder andere over herinneringen en het bombardement van Rotterdam. Klik hier om de geluidsverhalen te horen.

Met de poëtische muziektheatervoorstelling De Mijne verdiepte Mariël zich als maker nog verder in de doelgroep ouderen en de bijkomende thematiek. Ook deze intieme voorstelling werd goed ontvangen door de pers en het publiek.

Voor o.a. de Stichting Ubuntu maakte ze voorstellingen met kansarme (straat)jongeren en -kinderen in India, Bosnië en Honduras. In Amsterdam maakt ze voorstellingen bij de stichting De Regenboog Groep met mensen met een GGZ-achtergrond.

| trainer  |

Mariel heeft na de Toneelacademie NLP en Transactionele Analyse gestudeerd. Zij volgt momenteel de opleiding Professionele Communicatie aan het instituut Phoenix Opleidingen. Als trainer werkt Mariel op de TU/e, Nyenrode, UvA en ROCvA. Zij geeft presentatietrainingen en persoonlijk leiderschapstrainingen. 

 

 

 

Ali Ben Horsting

Ali Ben Horsting

Acteur Decorontwerper Eindregisseur

Ali Ben Horsting (1976) is in 2000 afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie in Maastricht. In de jaren daarna werkt hij als acteur onder regisseur Arie de Mol en ontwikkelt hij ondertussen zijn eigen handschrift als theatermaker.

In samenwerking met Erik Whien maakt hij bij verschillende productiehuizen in verschillende samenstellingen voorstellingen waarbij collectief werken het uitgangspunt is. Hij schrijft, acteert, regisseert en ontwikkelt zich als vormgever. Dit resulteert in 2006 onder anderen in de succesvolle voorstelling “Narziss en Goldmund”, die unaniem lovend wordt ontvangen.

In 2008 sluit hij zich aan bij Toneelgroep Oostpool, waar hij in 2010 voor zijn vertolking van Eddie Carbone in “Van de brug afgezien” wordt genomineerd voor de Louis D’or. Ook speelt hij in films en televisie-series zoals “Vlucht HS13” “Moordvrouw” “Overspel” “de Ontmaskering van de Vastgoedfraude”. In 2004 werd hij genomineerd voor een gouden kalf voor zijn rol in “Leef” van Willem van de Sande Bakhuysen.

Naast het theaterwerk studeerde hij af als ambachtelijk meubelmaker en heeft sindsdien zijn eigen bedrijf als vormgever: AAPWERK.

Ali Ben is nauw betrokken bij de voorstellingen van Mariel. Hij sprak de stem in van de geluidsband en verzorgde de dramaturgie bij Alice, C&C kamerminiaturen en BuitensteBinnen. In “De Mijne” heeft Ali Ben de vormgeving en de eindregie voor zijn rekening genomen.

Manna Horsting

Manna Horsting

componiste

Manna Horsting (1980) studeerde in 2010 af aan de HKU composition & musicproduction. Sindsdien is zij werkzaam als componiste voor reclames, documentaires en theater.

Manna componeerde de muziek voor Alice, BuitensteBinnen, Waar je ook gaat daar ben je, Bijna Vrij

.