Alice

Een theatrale wandeling door een verzorgingshuis

Alice is een zinnenprikkelende belevenis over ouder worden en vergankelijkheid, tijdsbeleving en dromen. Theatermaker Mariël Vaartjes liet zich inspireren door persoonlijke verhalen van ouderen en door Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Als bezoeker wandel je individueel door het verzorgingshuis, met een koptelefoon op. Begeleid door een stem word je stap voor stap meegezogen in de fascinerende en ontroerende wereld van het ouder worden. Al lopend en luisterend schuiven werkelijkheid en theater door elkaar. Alice is een persoonlijke ervaring die confronteert, maar die vooral ook een viering van het leven is. Toneelgroep Maastricht biedt ieder seizoen een aantal talentvolle, jonge theatermakers de kans onder een project te realiseren. Mariël Vaartjes studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie Maastricht. Samen met Kristel Boekhorst en Linda Savelkouls vormde zij het artistieke team van Theatergroep De Bus. Hun theatrale wandelingBuitensteBinnen, dwars door het stadscentrum van Maastricht, was in 2011 en 2012 een groot succes. Alice bouwt door op het concept van BuitensteBinnen als theatrale wandeling. Als actrice was Mariël o.a. te zien bij Toneelgroep Maastricht in Dwars door Maastricht. Alice  ging in première op zaterdag 17 mei 2014 in verzorgingshuis Lenculenhof in Maastricht. Alice is een coproductie met het Cultura Nova festival in Heerlen.

‘briljante voorstelling over ouder worden en vergankelijkheid’
Recensie ‘Alice’, Maastricht Dichtbij.nl, 31 mei 2014

“…aan het eind voert Alice je naar dat ene moment in je leven dat iedereen zal meemaken: het afscheid van wie je bent geweest. De voorstelling brengt dat op een ontroerende manier dichtbij.”
Recensie Alice, NRC, 4 september 2014

‘Verdwalen in de prikkelende wereld van de ouderdom tijdens theatrale wandeling Alice van Toneelgroep Maastricht’
Recensie ‘Alice,’ Cultuurbewust.nl, 26 mei 2014

“Ouderdom gaat ons allemaal aan.”
Interview De Telegraaf, Esther Kleuver, 12 mei 2014

“Theater van het ouder worden”
Interview Dagblad de Limburger, Jeroen Geerts, 17 mei 2014

Lees de recensies

De pers was lovend over Alice.

Publieksreacties Alice

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht biedt ieder seizoen een aantal talentvolle, jonge theatermakers de kans onder een project te realiseren. In 2014 Maakte Mariël Vaartjes ‘Alice’.